top of page

NIEUWS

Recente en komende activiteit in de Wegel

oosterhuis.jpeg
Zegening1.jpg
synodaal.jpeg

IN MEMORIAM

Heel verdrietig! Theoloog en dichter Huub Oosterhuis (89) is op Paaszondag overleden na een kortstondig ziekbed. Hij publiceerde een groot aantal liederen en gedichten en beïnvloedde de moderne denkbeelden over liturgie en kerkelijk leven intens. In onze parochie van de Wegel kennen wij zijn liederen maar al te goed.

NIEUWE SCHOOL INGEZEGEND

In februari zegende deken Ronald Sledsens het nieuwe schoolgebouw van het Sint-Agnesinstituut in.

SYNODAAL PROCES

Op 4 mei kwamen mensen uit onze pastorale eenheid Damiaan samen om zich te buigen over belangrijke thema's die bij de komende synode in Rome geagendeerd staan.

Nieuws: Nieuws
IMG_1354.jpeg

DE BEELDEN VAN HET HOUTEN OKSAAL

De mooie beelden van het houten oksaal in de kerk werden naar beneden gehaald. Wellicht kunnen ze later een mooie plaats krijgen in onze kapel. Van links naar rechts: Augustinus (als bisschop met tabberd, mijter en staf), Hiëronymus (met kardinaalshoed), Gregorius de Grote (als paus) en Ambrosius (met bijenkorf).

IMG_1468.jpeg

HEERLIJKE OPFRISSING

Onze buurman Geert Pichal heeft zich ontfermd over de lelijke borders rond de bomen van de pastorie. Hij heeft er prachtige bloemperkjes van gemaakt. Hartelijk dank Geert!

20230106_103510_edited.jpg

ONZE BESTE KLANT

Op 26 april overleed Madeleine Buyst. Samen met haar echtgenoot Jos Mertens was ze gewoon jarenlang iedere zondag trouw op post in ons Café de Helder van Geest. We zullen haar ongelooflijk missen en bieden haar kinderen en kleinkinderen onze diepe deelneming aan.

Nieuws: Nieuws
IMG_9438.jpeg

HET PKG VAN DE WEGEL

De plaatselijke kerngroep (PKG) van de Wegel vergadert elke maand in den Helder van Geest.

ONS HALLERBOS

Het is weer volop lente in de tuin van de pastorie. Je hoeft niet echt naar Halle om de Hyacinten te zien bloeien.

IMG_1453.jpeg
Sienna.jpg

SECULARISATIE

Sienna werd gedoopt maar bleek dat duidelijk niet zo leuk te vinden. Blijkbaar zit de secularisatie bij driejarigen al heel duidelijk in hun DNA.

Nieuws: Nieuws
bottom of page