NIEUWS

Recente activiteit in de Wegel

IMG_9777.jpeg
Onthaal.jpeg
IMG_0337.jpeg

MICK HUYBRECHTS

Mick loopt al één jaar stage in de Wegel en ook in de Pastorale Eenheid H. Damiaan. Hij volgt een opleiding tot priester aan het Seminarie van Bovendonk in Nederland maar is priester-kandidaat voor het bisdom Antwerpen. Er werd beslist dat Mick ook voor het tweede jaar zijn stage bij ons zal lopen. Dar zijn we heel blij om. Wordt vervolgd...

DONDERDAG 8 SEPTEMBER

Het weer zat niet echt mee, dus moesten we zoveel mogelijk binnen in de kapel. Maar gezellig was het absoluut. Met dank aan het PKG (vroeger heette dat PT) dat zich onder leiding van Eddy en Patricia ongelooflijk heeft ingespannen om er een geweldige happening van te maken. Klik bovenaan op de galerij om er de plaatjes van te zien.

ER HANGT VOORTAAN EEN AUTOMATISCH EXTERNE DEFIBRILLATOR OF AED AAN DE GEVEL VAN DE PASTORIE.

Dat is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen. Het toestel bepaalt volledig autonoom of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen. Kan een schok niet helpen, dan schokt het toestel niet. Het is dus onmogelijk om het toestel verkeerd of onnodig te gebruiken.

 
IMG_9438.jpeg
ZZ.jpeg
IMG_0392 2.jpeg

HET PKG VAN DE WEGEL

De plaatselijke kerngroep (PKG) van de Wegel vergadert elke maand in den Helder van Geest. Op 25 mei bespraken ze de liturgie nu er in Hoboken heel veel verandering op til is.

SAMANA DE WEGEL

Op een bloedhete dag zijn we naar 'De Melkerij' in het Nachtegaelenpark getrokken. We hadden kleine busjes gehuurd, zodat mensen in een rolstoel of met een rollator konden deelnemen. Het park bracht wel wat verkoeling, zodanig dat enkele dapperen toch een wandeling waagden, maar de meesten verkozen om binnen te blijven en te snoepen. Voor herhaling vatbaar.

OPEN MONUMENTENDAG

Zondag 11 september was er een geleide wandeling over de architectuur van de buurt. Ook de toelichting bij de kerk werd bijzonder gesmaakt.